Mentősök tiltakozó akciója Aradon [VIDEÓ]

Mentősök tiltakozó akciója Aradon [VIDEÓ]

Ma délelőtt az aradi mentősök szakszervezete autók tülkölésével, kerepléssel, dudálással fűszerezett tiltakozó akciót szervezett a mentőállomás udvarán, hogy felhívják a figyelmet a bérezési anomáliákra. Stanislav Ribovici szakszervezeti vezető és helyettese, dr. Miklos Gabriel többször is hangsúlyozta, hogy nem béremelést akarnak, hanem azt, hogy a jelenlegi jövedelmük ne csökkenjen. Állítják, a kormány által beharangozott “hatalmas béremeléseknek” kevés hasznát látják, többek között azért, mert drasztikusan csökken a túlórapénz, a munkáltató által eddig fizetett járulékok pedig január 1-től a munkavállalót érintik. Ugyanakkor elégedetlenségüket fejezték ki, hogy miközben a mentőorvosok és ápolók bére valójában növekedni fog, a többieké alig, pedig a mentés csapatmunka, elfogadhatatlan a bérezési megosztás.
Szót emeltek még a létszámhiány és az öregedő autópark miatt is, felháborítónak tartják, hogy a minisztérium nem áll szóba az országos érdekvédelemmel, ugyanakkor aláírásokat gyűjtöttek a tervezett, októberi figyelmeztető sztrájkra.
Az aradi mentőállomás kb. 200 alkalmazottjából ötvenen vettek részt a figyelemfelkeltő tiltakozáson, mert a feladataikat közben ellátták.

Categories: Aktuális, Slider