Kamaraszínház: Mária főhadnagy – nagyoperett

Kamaraszínház: Mária főhadnagy – nagyoperett

A Békéscsabai Jókai Színház, a Budapesti Operettszínház, a Magyar Zenés Színház és a Veszprémi Petőfi Színház együttműködéseként láthatja az aradi közönség a Mária főhadnagy című népszerű operettet a nagyszínházban. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára készülő programsorozat díszelőadását 2019. május 27-én láthatják az Aradi Kamaraszínház nézői 16.00 és 20.00 órakor a nagyszínházban.
A magyar operett műfaját és Huszka Jenő művészetét népszerűsítő előadásban a főbb szerepekben Bori Rékát, Domoszlai Sándort, Kállay Borit és Virágh Józsefet láthatja a közönség. A díszletet, a jelmezeket a Budapesti Operettszínház biztosítja, a rendező Seregi Zoltán, a producer Bozsó József.
Huszka Jenő romantikus nagyoperettje 1848-ban, Bécsben kezdődik. A magyar érzelmű Máriát rokonai egy osztrák arisztokratához készülnek férjhez adni. Szerencsére megérkezik Antonia, Mária nénikéje, s az ő, valamint a kissé bolondos szabó, Zwickli Tóbiás segítségével a lánynak sikerül még időben elszöknie. Hogy a már forradalom hevében égő Magyarországra juthasson, nemzetőr egyenruhát ölt magára. 1849-ben, a budai honvédtáborban is férfiként, édesapja nevén, Lebstück Károlyként szolgál a seregben. Vitézségéért immáron alhadnagyi rangot kapott. Hanem, igen sok konfliktusa akad fölöttesével, a szigorú Jancsó hadnaggyal, aki többször is megrója könnyelmű hősködéséért, de amikor Mária egy estély alkalmából ismét nőként jelenik meg, a hadnagy lángra lobban iránta, s természetesen “az alhadnagynak” sem közömbös a jóképű férfiú. A kalandos történet végén persze egymásra találnak és a bolondos Zwickli is révbe ér az ő Pannijával.
Május 27-én 16 órakor a délutáni- és diákbérletek érvényesek.
Május 27-én 20 órakor az esti bérletek érvényesek.
Jegyek a nagyszínház pénztárában és online válthatók: www.biletmaster.ro
Zene: Huszka Jenő
Libretto: Szilágyi László
Rendezte: Seregi Zoltán
Lebstück Mária – Bori Réka
Jancsó Bálint – Domoszlai Sándor
Antónia – Kállay Bori Érdemes művész
Draskóczy – Virágh József
Panni – Steinkohl Erika (este)/ Bodor Szabina (délután)
Zwikli Tóbiás – Imre Roland
Biccentő strázsamester – Peller Károly
Herbert – Lénárt László
Simonich – Bozsó József

Közreműködik: A Budapesti Operettszínház zenekara (felvételről)

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider