BeCUCantott Aradra: elvtársak, dolgozni kell!

BeCUCantott Aradra: elvtársak, dolgozni kell!

Az egykori kummunista munkalátogatások hangulatát idézte ma Aradon Răzvan Cuc közlekedési miniszter, aki többek között megnézte az épülő mikelakai vasúti felüljárót is. Itt PSD-s párttársaitól megtudta, hogy a kivitelező nem dolgozik, csupán az ő érkezése miatt küldtek oda néhány munkás kapirgálni a talajt. Az Agerpres információi szerint a felüljárót építő Implenia Baugesellschaft Gmbh a hiányzó engedélyekkel és kisajátításokkal magyarázta a most félévre saccolt késés okát. Amely várhatóan tovább nyúlik, hisz már borítékolható, hogy 2020 tavaszán sem vágják el az avató szalagot az Arad-Déva vasútvonal fölötti hídon, amely a PSD-kormánynak köszönhetően immáron öt éve épül. “Dolgozzanak nonstop” – adta ki ma az ukázt az elégedetlen közlekedési miniszter, hozzátéve, hogy a megrendelő CNAIR pedig kövesse figyelemmel a munkálatokat.
A gondok ellenére a miniszteren kívül minden PSD-s mosolyog.
Răzvan Cuc ma megtekintette a vasútállomást, az ipari övezetet és a repteret is. Hogy minek, arról nem szól a sajtóközlemény.
Annak idején, 2014-ben a temesvári Confort Rt.-Vel Service Bukarest konzorcium nyerte el a tendert, de a Confort bedőlését követően a megrendelő érvénytelenítette a szerződést. Az új közbeszerzést egy éve írták ki, ekkor az említett Implenia Baugesellschaft Gmbh tette le a legjobb ajánlatot, s vállalták, hogy a 322 méter hosszú felüljárót egy év alatt megépítik. Vagyis már közlekedni kellene rajta.

Fotó: Mihai Fifor, Răzvan Cuc, Dorel Căprar

Categories: Aktuális, Slider