Hihetetlenül sok halálos munkahelyi baleset

Hihetetlenül sok halálos munkahelyi baleset

Maga az aradi Területi Munkafelügyelet (ITM) is értetlenül áll a fekete statisztika előtt, miszerint július 1-től mostanáig a megyében 66 munkahelyi baleset során 23 személy vesztette életét. Csak zárójelben: a keddi kamionütközés a sztrádán, amelynek során mindkét sofőr meghalt, munkahelyi balesetnek számít.
Szintén kedden, az egykori öthalmi (Vladimirescu) vegyi művek területén működő kő- és homokbányánál egy gépkocsivezető akkor vesztette életét, amikor a nyerges vontatót akarta összekapcsolni az utánfutóval, tájékoztatott az ITM.
Ilyen mértékű ugrást a halálos munkahelyi balesetek terén rég tapasztaltak az aradi ITM-nél, és az elemzésekből kiderül, hogy általában egyaránt vétkesek a munkáltatók és a dolgozók is.
A 23 halálos baleset mellett 19 esetben az áldozat időlegesen veszítette el munkaképességét. A legtöbb baleset megoszlása tevékenységi területek szerint: közúti és csővezetékes szállítás (18), építkezés (5), járműgyártás (4), élelmiszeripar (3), kiskereskedelem (3), egyéb szolgáltatások (3).

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider