Rendőrségi mega-akció: házkutatások 19 megyében – Aradon is

Rendőrségi mega-akció: házkutatások 19 megyében – Aradon is

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT), a csendőrség, a rendőrség speciális alakulatai ma reggeltől kezdődően, összehangolt akció keretében 19 megyében közel kétszáz házkutatást hajtottak végre. A vád: bűnszervezetben elkövetett, kb. 6,5 millió dollár adócsalás fantom-cégek által kibocsátott fiktív számlák “körbejáratásával”, amelyeket elsősorban el nem végzett munkálatokra állítottak ki. Több számla közintézményekben csak papíron kivitelezett építési munkálatokra vonatkozik. Arad mellett az érintett megyék: Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Ilfov, Máramaros, Teleorman, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vâlcea, Prahova, Olt és Giurgiu.
A digi24 híre szerint a nyomozás a 2012-2014-es időszakot öleli át, ekkor két Giurgiu megyei fantomcég kezdett számlagyártásba, majd építette ki a bűnszervezetet. Az adócsalás fiktív felújítási munkák mellett például programrendezésre, gyümölcs-, ipari eszközök és csomagolóanyagok vásárlására is kiterjedt.
A 6,5 millió dollárból a két Giurgiu megyei cég 4,5 milliót már Kínába utalt, de a kifizetés mögött sem árú, sem szolgáltatás nincs.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider