Kamaraszínház: bérletárusítás az új évadra

Kamaraszínház: bérletárusítás az új évadra

A Budapesti Nemzeti Színház, a Budapesti Operettszínház, a Tatabányai Jászai Mari Színház, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház, a Kecskeméti Katona József Színház, a Miskolci Nemzeti Színház és Zorán is többek között vendége lesz idén az Aradi Kamaraszínháznak. A színház saját produkcióiban a nézők láthatják majd az Aradra visszatérő Kézdi Imolát, Harsányi Attilát és Éder Enikőt, aki Borsos Pállal a tatabányai Svejk előadás zenéjét is jegyzi.
Az Aradi Kamaraszínház 2019-ben is változatos repertoárral várja a színházkedvelő aradi nézőket. A nagyszínpadi előadásokra a már megszokott bérleteket lehet megvásárolni, míg a stúdióelőadásokra jegyet válthatnak az érdeklődők. A decemberig tartó évadban a nagyszínpadi produkciók többsége könnyed kikapcsolódást ígér, a stúdió darabok közül pedig mindenki ízlése és hangulata szerint válogathat majd. A nagyszínpadi előadások sorozatát Zorán indítja április 17-én a Kultúrpalota termében, „Ti kértétek” című koncertjével. Biztosak lehetünk benne, hogy ezúttal is feledhetetlen élményben lesz része mindazoknak, akik megnézik, meghallgatják. A Jászai Mari Színház produkciói évek óta szerepelnek a Kamaraszínház műsorán, idén két előadással vendégszerepelnek a tatabányaiak, májusban Svejk, a cseh irodalom leghíresebb alakja által ihletett darabbal, amelynek műfaji meghatározása: zenés komédia, egy kis tragédiával. Az előadás több szálon kötődik Aradhoz, rendezője Tapasztó Ernő, zenéjét Borsos Pál és Éder Enikő szerezte, akik szerzőpárosként már több színházi előadásban dolgoztak együtt. Az ősz folyamán a Jászai Mari Színház Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés darabját mutatja be, egy vérbő mediterrán komédiát, örökzöld olasz slágerekkel, remek humorral fűszerezve. A Kecskeméti Katona József Színház is vendége lesz városunknak A király beszéde című előadással. A négy Oscar-díjat nyert filmsiker történetét Béres Attila rendezésében vitte színre a kecskeméti társulat Zayzon Zsolt és Kőszegi Ákos főszereplésével.
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára készült programsorozat díszelőadását, a négy színház koprodukciójában készült Mária főhadnagy című nagyoperettet 2019-ben az aradi közönség is láthatja a Budapesti Operettszínház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Veszprémi Petőfi Színház és a Magyar Zenés Színház művészeivel.
Idén a Budapesti Nemzeti Színház színészeit is láthatják a Kamaraszínház nézői, egy, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházzal közös, emblematikus Tóték előadásban, Vidnyánszky Attila rendezésében, amelyben az Őrnagy szerepét Trill Zsolt játssza.
Az “Aradi Kamaraszínház Szórvány Kulturális Karaván” a magyar kormány finanszírozásával megvalósuló projekt, amelynek keretében A Zördög címmel Móricz Zsigmond három egyfelvonásos paraszttréfáját állítja színpadra és mutatja be 10 Arad megyei településen és Aradon az Aradi Kamaraszínház, Éder Enikő, Harsányi Attila,Tege Antal és Katkó Ferenc előadásában, a szabadkai Juhász zenekar és a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével.
A kamaratermi előadások, a nagyszínház stúdiójában illetve a Bábszínház termében, bérleten kívül kerülnek bemutatásra, ezekre az előadásokra jegyet lehet váltani. Az előadások a sokszínűséget képviselik, a könnyed, zenés műfajtól a drámáig. Dallamos emlékeket idéz Csonka András, Kiszely Zoltán és Merényi Nicolette egy zenés est keretében március 30-án, a Gyulai Várszínház a Dózsa című monodrámával vendégszerepel a testvérvárosi együttműködés keretében. A Kamaraszínház legújabb saját produkciójában Molnár Ferenc A testőr című előadásában Kézdi Imola és Harsányi Attila közös játékát élvezhetik a nézők. A Miskolci Nemzeti Színház kétszemélyes Shakespeare előadásában, a Lear halálában Harsányi Attila és Rózsa Krisztián játszik. A Kézdivásárhelyi Városi Színház április 12-én a Grönholm-módszer című 21. századi tragédiával vagy inkább komédiával vendégszerepel, a műfaj eldöntését a nézőre kell bízni. Férfi és nő bonyolult kapcsolatáról szól a Vénusz nercben című békéscsabai előadás, a Jókai Színház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciójában, Tege Antal rendezésében. A gimnáziumi diákoknak, ifjúsági előadásként, a budapesti k2 Színház Hűség című produkcióját hozza el az Aradi Kamaraszínház. A legkisebbek az “Aradi Kamaraszínház Szórvány Kulturális Karaván” keretében a Kolozsvári bíró című mesejátékot láthatják a megyében és Aradon is.
A bérletárusítás ettől az évtől kezdődően a nagyszínház pénztárában folyik majdnem három héten keresztül, így jóval több idejük lesz a régi és új bérleteseknek megváltani helyeiket.
Az esti nagyszínházi bérlet (7 előadás) ára 120 lej, a délutáni nagyszínházi bérlet 90 lejbe kerül. A diák- és tanárbérlet ára 40 lej. A bérletek esetében a délutániak kedvezményesek, egyéb engedményt nem lehet igénybe venni.
A nagyszínpadi előadásokra 15 (diák, nyugdíjas) illetve 20 lejbe kerül majd egy jegy. A kamaratermi előadásoknál 10 és 15 lejért lehet helyet váltani.
Bérletárusítás: március 22. és április 10. között a nagyszínház pénztárában.
Nyitva tartás: kedd-péntek 10 – 14 és 17 – 19, szombat-vasárnap 10 – 12 és 17 – 19 óra között, hétfőn zárva.
A régi bérletesek március 22. és 31. között visszavásárolhatják régi helyeiket. Azok a bérletesek, akik változtatni szeretnének régi helyeiken, megtehetik április 2-től. Új bérleteket kizárólag április 2. és április 10. között lehet váltani.
További információt a 0742 598 955-ös telefonszámon, illetve levélben az akamara.ro@gmail.com
e-mail címen kérhetnek.
Az Aradi Kamaraszínház 2019-es évadát az Aradi Városi Tanács, az Aradi Polgármesteri Hivatal, a Magyar Kormány, a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT, valamint az RMDSZ Arad Megyei Szervezete támogatta.
A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!

Categories: Életstílus, Slider