A prefektus aszfaltmosást rendelt el

A prefektus aszfaltmosást rendelt el

Váratlanul sarkára állt Florentina Horgea prefektus, miután kiderült, hogy a 7-es főúton lévő por és föld miatt csúszóssá vált az aszfalt, ami balesetveszélyes. A port, földet pedig az elmúlt hónapokban nagy mennyiségben az Arad-Piski (Simeria) vasútvonal újjáépítésén dolgozó cég kamionjai hordták fel a mellékutakról. Csakhogy megérkezett az eső.
A megbeszélésen jelen volt, többek között a kivitelező, a környezetvédelmi hivatal, az útfelügyelőség, közúti rendőrség. Horgea elrendelte, hogy az érintett szakaszokon azonnal mossák le az aszfaltot, s a jövőben csökkentsék azon helyek számát, ahol a kamionok fölhajthatnak a 7-es főútra. És ahol fölhajtanak, ott, amint a szerződésben is szerepel, mossák le a kamionok abroncsait. Ugyanakkor kérte, hogy a homokot, zúzott követ stb. szállító járművek lehetőleg a mellékutakat használják.
Jelenleg Arad megyében a legjelentősebb infrastrukturális beruházás az Arad (Gyorok)-Piski vasútvonal felújítása uniós forrásból. Ha elkészül, a gyorsvonatok akár 160 km/óra sebességgel is haladhatnak.

Foró: a mai megbeszélés

Categories: Aktuális, Slider