Zenés komédia az Aradi Kamaraszínház műsorán

Zenés komédia az Aradi Kamaraszínház műsorán

Október 29-én 19 órakor és 30-án 18 órakor az Aradi Kamaraszínház évadában a Tatabányai Jászai Mari Színház Csoportterápia című zenés komédiáját láthatja az aradi közönség a nagyszínházban. A “mjuzikelkámedi” zenéjét Bolba Tamás szerezte, rendezője Simon Kornél.
Hat vadidegen, három férfi és három nő, érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos? A váratlan fordulatokban, felismerésekben és mulatságos epizódokban bővelkedő történet során további kérdések merülnek fel. Milyen problémákkal küzd egy operaházi balett-táncos, meddig lehet bírni 10 méterrel a felszín alatt a jeges Dunában búvárfelszerelés nélkül vagy, hogy mi történt Velencében ’85 nyarán…
Ehhez hasonló kérdésekre keres választ a Csoportterápia sok zenével, rengeteg nevetéssel és az ülés végén – miután jól kinevettük magunkat – mind rájövünk, hogy az út nyitva áll előttünk, csak a félelmeinket kell elengednünk egy kicsit.
“A Csoportterápia sokkal több, mint két felvonásnyi nevetés remek zenével. Ebben a darabban nagyon érzékenyen, egy patikamérleg pontosságával mérték ki a szerzők a komikus és a drámai helyzetek egyensúlyát, amitől hihetetlenül humoros, ugyanakkor a drámájával is hatni képes „mjuzikelkámedi” született. Egy bizonyos ponton túl megváltozik a közönség nevetésének minősége, és jó esetben egészen szélsőséges, katartikus hatást vált ki a nézőből a humor és a szereplők drámájának átélése” – fejtette ki a rendező.
A Csoportterápia résztvevőiként Pilnay Sárát, Dévai Balázst, Lass Beát, Mikola Gergőt, Gulyás Hermann Sándort és Ladinek Juditot láthatják a nézők.
Október 29-én, 19 órakor, az esti bérletek és a meghívók, október 30-án, 18 órakor, a délutáni bérletek és a diákbérletek érvényesek.
Jegyek a nagyszínház pénztárában válthatók, illetve online: www.biletmaster.ro

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider