A Teddy Queen fellép Pécskán az MKIDSZ-Napokon

A Teddy Queen fellép Pécskán az MKIDSZ-Napokon

Idén ünnepli 10. születésnapját az MKIDSZ, a Pécskai Magyar Ifjúsági Szervezet, amit természetesen méltó módon, és hatalmas bulival szeretnének megünnepelni. A Kiserdőben szervezendő augusztus 24-25-i kétnapos programsorozat zárónapján lép fel a Teddy Queen. A gyergyói zenekar még sosem koncertezett a környékünkön, ezért küldtek az Aradi Napnak egy rövid bemutatkozót.
Az indie/alternatív/rock-ot játszó Teddy Queen zenekar 2016 májusán alakult, hármas felállásban, és azóta is trióként működik. A zenekar kiemelt hangsúlyt fektet a saját szerzemények készítésére, amelyek magyar nyelven íródnak, és nagy részét képezik a repertoárjuknak, emellett pár feldolgozást (szintén magyar) is belefoglalnak az élő produkcióikba.
A zenekar tagjai: Péter Gellért, dobok, Csóka Lóránd, basszusgitár/vokál valamint Fodor László ének/gitár.
A zenekar népszerűségéhez nagyban hozzájárult a 2017-es Legszebb Erdélyi Magyar Dal című verseny, ahol a 2. helyezést érte el a zenekar „Nem számít” című dala, valamint a közönségszavazás győztese is lett ez a dal. Emellett A Háromszéki Diákegyüttesek Találkozóján elsők lettek.
A zenekar első kislemeze 2018 januárjában jelent meg, öt dalt tartalmaz, és az együttes igyekezett mindegyik dalát vizuális élménnyel párosítani, ezért a YouTube videómegosztón öt felvétel is társul ezekhez a dalokhoz. A dalokat azóta már több, mint 7 rádióállomás játssza (Paprika Rádió – Kolozsvár, Erdély FM – Marosvásárhely, Sláger Rádió – Sepsiszentgyörgy, Fun-FM – Csíkszereda, Mix-Fm – Gyergyószentmiklós, Más Rádió).
2018-ban a zenekar meghívást kapott a legtöbb erdélyi magyar fesztiválra (Double Rise, Vibe fesztivál, SIC-feszt, EMI-tábor, Szabadság Feszt, Szféra, Tusványos) valamint a magyarországi EFOTT-ra és a Kerekdomb Fesztiválra is. Ebben az évben már összesen 30 sikeres koncertet adott a zenekar, amely mindenhol nagy érdeklődésnek örvendhetett. Év végén veszik fel első nagylemezük anyagát, amely újabb kilenc dalt fog tartalmazni.

Fotó: Facebook

Categories: Életstílus, Slider