Bognár: „lebénítják a helyi közigazgatást”

Bognár: „lebénítják a helyi közigazgatást”

Ugyanaz a cég háromszor fellebbezett a Szabadság-szobrunknak is helyt adó Megbékélési Park felújítási, bővítési munkálataira kiírt közbeszerzési pályázaton, így még mindig kérdéses, mikor lehet végre elkezdeni a tér rendezését. Bognár Levente alpolgármester az Aradi Napnak elmondta, a teljes felújítás 3,15 millió lejbe kerül, erre a pénz megvan az idei költségvetésben, s már áprilisban rajtolhatott volna a munka, amelyre a kivitelezőnek hat hónap állt rendelkezésére. Az ügy most a Temesvári Táblabírósághoz kerül, s a kérdőjelek csak szaporodtak. A cég nevét az idevágó törvény szerint nem hozhatjuk nyilvánosságra. Az eredeti tervekhez képest annyi módosulás lesz, hogy nem bontják le a parkoló felőli házakat, és az is felvetődött, hogy az egykori színházi raktárból kiállítótermet alakítsanak ki.
A másik, kiemelten fontos felújítás, amelyik szintén a közbeszerzési törvény anomáliái miatt áll a Kultúrpalota rekonstrukciója. Itt még „csak” a második pályázati kiírásnál tartanak, s az ügy pikantériája, hogy a cég, amelyik megfellebbezte az első kiírást, a másodikra nem is jelentkezett, tehát a rosszindulat borítékolható. Az idei munkálatokra a Kultúrpalota esetében is rendelkezésre áll a pénz, s az alpolgármester csak reménykedik, hogy augusztus 15-én sikerül pontot tenni az ügyre, s kezdődhetnek a munkálatok.
Hogy mi lenne a megoldás a beruházások lebénításának megakadályozására, vagy legalább visszaszorítására, arról Bognár Levente ezt nyilatkozta az Aradi Napnak:

 

Categories: Aktuális, Slider