Rebesgetik, ki lehet az új múzeumigazgató

Rebesgetik, ki lehet az új múzeumigazgató

Egyelőre csak pletykaszinten, de már rebesgetik, hogy ki lehet az Arad Megyei Múzeum igazgatója, miután Peter Hügel május elején váratlanul, és a mandátumának letelte előtt beadta lemondását.
Az Aradi Nap úgy tudja, hogy a(z egyik) kiszemelt Doru Sinaci, a megyei könyvtár jelenlegi igazgatója. A dolog pikantériája, hogy az aradi román kulturális csúcsvezetésben helyét kereső, és a PNL által újabban jolly jokerként bevetett Sinaci-ot 2016. január 1-től még a megyei kulturális központ élére ültették, ahonnan bő másfél esztendő után, 2017. szeptemberében távozott, hogy átvegye Florin Didilescu könyvtárigazgató székét. A jelek szerint azonban, a megyei tanácsban a kultúrát irányító politikusok most a múzeum élén látnák szívesen, elképzelhető, hogy Sinaci egy évet sem húz ki a könyvtár fizetési listájának élén. Nyílt titok, hogy az aradi román médiában pallérozódott, majd helyi egyetemen doktori címet is szerző Sinaci látványos tologatása mögött PNL-érdekcsoportok belháborúja rejtőzik.
Amennyiben a múzeum élére kerül, ez már a harmadik jelentős aradi kulturális intézmény lesz, ahol kinevezése mindenképpen szakmai visszalépést jelent az elődeihez viszonyítva.

(irházi)

Categories: Aktuális, Slider