Faragó: javaslatunkra emelkedik a közlekedés biztonsága

Faragó: javaslatunkra emelkedik a közlekedés biztonsága

„Sorompóval látják el azokat a vasútátkelőket, amelyek az E-jelzésű közutakon találhatók, és magas fokú veszélyt jelentenek a közlekedésre nézve” – mondta az Aradi Napnak Faragó Péter képviselő, hozzátéve,”biztos vagyok benne hogy az intézkedés nyomán biztonságosabbá válik a közúti közlekedés”.
Az RMDSZ által benyújtott törvénytervezetet megszavazta a képviselőház. A jövőben tehát minden európai jelzésű közúton levő vasútátkelőt fél- vagy teljes sorompóval kell majd ellátni, és ezen jelzések kihelyezéséért az utakat kezelő intézmény és a rendőrség lesz a felelős.
Sajnos Romániában számos közúti baleset a nem megfelelő jelzésű vasúti átkelőknél történik, éppen ezért fontosnak tartotta az RMDSZ a módosítás kidolgozását és mielőbbi elfogadtatását.
Az RMDSZ által kezdeményezett törvény-módosítás továbbá azt is előírja a sorompók felszerelése mellett, hogy a vasútátkelő-helyeket övező 150 méteres körzetért és a láthatósági körülmények biztosításáért a vasutakért felelős intézmény felel, amennyiben ez nem történik meg, akkor 30 ezer lejes büntetéstől kezdődően akár 250 ezer lejes büntetés is kiróható a karbantartókra.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider