Huszonöt éves Pécskán a Korda Patika

Huszonöt éves Pécskán a Korda Patika

Nem sokkal a ’89-es forradalom után, 25 évvel ezelőtt, Pécskán dr. Korda László megnyitotta az első állatorvosi patikát, a központban, a mai helyén, a magyar iskola és a piac szomszédságában. 2007-ben az egyetem elvégzése után én is csatlakoztam és beindítottam a kisállat-rendelő részt is, ami külön helyiségekkel rendelkezik. A forradalom utáni években nagy örömmel fogadták ezt a vállalkozást, hisz még a magántulajdonban lévő kisvállalkozások nagyon kis számban voltak jelen és inkább kocsmákra és bárakra összpontosultak. Idővel sok kisvállalkozás indult el, zárt be vagy alakult át körülöttünk, ugyanis a kis- és közepes vállalkozásoknak a fenntartása sajnos egyre nehezebb , míg a szabad jövő indulásakor azt hitték az emberek, hogy ezek lesznek a jövő, felvirágzásuk tavaszán vannak, és egyre jobb lesz. Az állam viszont egyre jobban nehezíti a helyzetüket. Éppen ezért nosztalgiával tekintünk vissza, és örömmel nyugtázzuk, hogy még létezünk, itt vagyunk és 25 év elteltével, több mint negyven év tapasztalatával segítünk pácienseinken, kínálunk több ezer fajta gyógykészítményt, kis- és nagyállatoknak minőséges tápokat, kiegészítőket, vitaminokat, premixeket. Igyekszünk a mai napig a legjobb áron beszerezni a termékeket és továbbítani, ami nem kis feladatot von magaután. Klienseink és pácienseink nagy részét jól ismerjük, és szívesen látjuk őket, visszatérő vendégként tekintünk rájuk. Örömmel fogadjuk új klienseinket is és látjuk el kedvenceiket, haszonállataikat és fogadjuk be közösségünkbe mint visszatérő vendégeket.
A rendelőben a vizsgálat után felállított diagnózistól függően kezeléseket végzek, vakcinázásokat, külső, belső féregtelenítéseket amelynek nem győzöm hangsúlyozni fontosságát. Kisebb műtéti beavatkozásokat, ivartalanításokat, fogkő és rossz fog eltávolítását is végzem, mert bizony kedvenceinknél is előfordul fogkő és szuvas fog is, ami fájdalmat, táplálkozási nehézségeket és emiatt hiánybetegségeket vált ki. Naponta adunk tanácsokat állattartásban, kis- és nagy állatok táplálkozásában , ugyanis egyre több táplálkozási probléma jelenik meg kis kedvenceinknél úgy cicusoknál, mint kutyusoknál, nekik speciális rájuk szabott tápot kínálunk.
Egészségügyi könyveket, útleveleket állitok ki az állatok számára, regisztrálásokat és mikrocsip beültetést végzek. A gyógyszertárban külső-belső férgetelenítők sokasága kínál megoldást a legmakacsabb bolhák, kullancsok távoltartására amelyek most élik szezonjukat. De a kárt okozó rágcsálók kiirtására is számos terméket ajánlunk. Tavasztól őszig napos és előnevelt csirkéket, pulykákat , kacsákat is forgalmazunk, a megfelelő minőségű és összetételű tappal, vitaminokkal, vakcinákkal, betegség megelőző kezelésekkel egybekötve. A cég mára igazi kis családi vállalkozásba fordult, a háttérmunkákban édesanyám is besegít, a műtéteknél, kezeléseknél meg a szakmabeli férjem asszisztál, segédkezik ha a munka melletti ideje megengedi. Hiszünk a többnyelvűség értékében, itt bárki kérhet magyarul, románul, de mivel szerbül/horvátul, angol és németül beszélő is van a családban ezeken a nyelveken is fordulhatnak tanácsért. Tevékenységünket hosszú évek óta végigkíséri két cica is, akik sok kliensünk és gyermekeik kedvence lett, az ő portréjukkal díszített új cégtáblát kapott az évfordulóra a patika és rendelő, remélhetőleg sokak tetszésére és még többek bevonzására. A portré elkészítéséért köszönetet mondunk Bella Zoltánnak, és külön köszönöm a türelmet a kevésbé együtt működő alanyokhoz.
A cicák minden nap a megszokott helyükön, álltalában szundikálva várják a klienseket, megszokták az embereket, még kedvenc klienseik is lettek az évek során, akiket hangos dorombolással és hízelgéssel köszöntenek .
Reméljük, hogy hasznos és még sokáig nélkülözhetetlen tagja leszünk Pécskának.

Dr. Korda Beatrix
állatovos

Categories: Aktuális, Slider