“Stadionavatót” szervez az UTA-szurkolók keménymagja

“Stadionavatót” szervez az UTA-szurkolók keménymagja

Joggal, egyre dühösebbek a piros-fehérek szurkolói, szimpatizánsai, hisz már biztos, hogy négy év után sem fog játszani az UTA az új Neuman Ferenc Stadionban. Ezért május 22-én 19.00 órakor a keménymag “szalagvágásos stadionavatót” szervez a még félig sincs kész arénánál.
A régi stadiont 2014-ben bontották le, akkor az építés finanszírozását vállaló polgármesteri hivatal azt ígérte, 2016-ra elkészül az új létesítmény. Következett a 2017-es, majd 2018-ra kitolt átadási határidő, ám ebben a tempóban biztosra vehető, hogy az UTA 2019-ben sem játszik egykori “barlangjában”. A szurkolók dühét fokozza, hogy az újaradi Motorul-stadion felújítása is döcög, könnyű megjósolni, hogy a csapat az őszi idényt is Világoson kezdi. Tény, amennyiben a város csak apró javításokat vállal a régi stadionnál, és nem ígér csili-vilit, az UTA mai napig sokkal jobb körülmények között játszik-fogadja a vendégcsapatokat, mint Világoson vagy Újaradon.
Az új stadion gyepszőnyegének költségeit az országos építési vállalat (CNAIR) kellene finanszírozza, erre szerződést is aláírt a város, ám amíg a daruk, dömperek szükségesek a lelátók, főépület, tetőszerkezetet építéséhez, addig nem kezdhetik el a gyepesítést.

Fotó: a bontás kezdése 2014-ben

Categories: Slider, Sport