Vége a szemétkedésnek: a Retim már hordja

Vége a szemétkedésnek: a Retim már hordja

Ma délben a Városházán válságstáb ült össze, hogy megoldást találjon a szemét-krízisre, miután a szolgáltatást április 24-től átvevő Retim Ecologic Service képtelen volt zökkenőmentesen folytatni a Polaristól átvett feladatot. A szeméthegyek gyűltek, a kukák, konténerek körül is állt már a háztartási hulladék.
Szerdán késő délután a helyi rendőrség összesen 20 500 lejre büntette a Retimet az utcákat elüntő, összegyűjtetlen szemét miatt.
Ma, csütörtökön aztán végre elkezdték összegyűjteni a szemetet a városban, kérdés, mikor érik utol magukat, mikor áll be egy végleges program. Mert a cég még azt sem közölte hivatalosan, hogy a kerületekben marad-e a Polaristól örökölt menetrend, vagy módosítják azt.
A Retimnek a jelek szerint fogalma sincs, mikor kezdi el a szelektív hulladékgyűjtést a megyeszékhelyen, teljes a fejetlenség a sárga és barna kukák szétosztása körül. Az viszont már tény, hogy a temesvári céget súlyos belső szervezési hiányosságok terhelik, és Arad egyik övezetének átvétele meghaladja a kapacitásukat.

Categories: Aktuális, Slider