A 60. percben botrányos véget ért az UTA-Poli rangadó

A 60. percben botrányos véget ért az UTA-Poli rangadó

Arad-Temesvár drukkerháborúval rajtolt az UTA-Poli mérkőzés ma. Érthetetlen módon, a szervezők csupán 70 Poli-drukkert akartak beengedni a stadionba, annyit, ahány jegyet az aradiak biztosítottak riválisaiknak. Csakhogy a vendégvár szurkolói, állítólag egyszerű foci-rajongóként közel 300 jegyet vásároltak össze. A világosi állomáson leszálló lila-fehéreket a csendőrdök nem engedték a stadion közelébe, kb. kétszáz méterre kordonnal elkerítették őket. Az aradi szurkolók száma 150-200, de váratlanul, szolidaritás címszó alatt azt mondták, ők sem mennek be a stadionba, ha nem engedik be a temesváriakat, miközben többen megpróbáltak kilépni a csendőri kíséretből, hogy ököllel is összecsapjanak a riválisokkal.
Hosszú, szitkokkal, fújjogásokkal körített tárgyalások következtek a csendőrség, a szurkolók és az UTA-klub között. Végül az aradiak természetesen elfoglalták helyeiket, és megkezdték a műsorukat. A bíró jelt adott a kezdésre.
A 37. percben a Poli büntetőt hibázott, Bodea kivédte Sorescu lövését.
A második félidő 60. percében gól nélküli döntetlenre állt a meccs, amikor Marius Cociu, a Poli klub vezetője, tiltakozásul, hogy a csendőrök és az UTA vezetősége nem engedte be a lelátókra az összes lila-fehér szurkolót, lehívta a pályáról a játékosokat. Úgy tudni, közben telefono keresztül tartotta a kapcsolatot a kirekesztett szurkolókkal. Három percnyi várakozást követően a bíró lefújta a meccset.
Folytatás, eredmény a szakszövetségnél.
Május 28-án 11.00 órakor Ştiinţa Miroslava – UTA.

Fotó: sportarad.ro

Categories: Slider, Sport