Már nekik is gáz: egy év alatt kilenc év késés

Már nekik is gáz: egy év alatt kilenc év késés

Akármilyen furcsának is tűnik, a vasutasok mai bukaresti tüntetésének fő követelése az infrastruktúra korszerűsítése, a megfelelő színvonalú és mennyiségű vagonok biztosítása volt. Persze, jobb munkakörülményeket, és nagyobb béreket is kértek.
A jelek szerint a biztosítékot az verte ki, hogy a most közzétett statisztika szerint a CFR utasszállító ága 2017-ben 4,53 millió perc késést produkált, vagyis, kb. 8,6 évet, ami közel duplája az előző esztendőknek. Elmondták, legalább 700 új vagon és 200 mozdony kellene azonnal, a mindenkori PSD-miniszterek által rendre szőnyeg alá sepert probléma azonban most ortodox húsvétkor buggyant fel vastagon, amikor utasok százai Bukarestben még a folyosókra sem fértek fel, mert a cég minden, online vásárolt jegyet duplán értékesített. A CFR pedig román húsvét előtti pénteken törölte a szatmárnémeti és egyik moldvai járatát, hogy plusz vagonokat csapjanak más járatokhoz.
Az tény, hogy az EU-tagállamok vasúti személyszállítását illetően Románia, köszönhetően a 100 év román közigazgatásnak, utolsó.

Fotó: az Arad-Kisjenő között (is) ingázó motorvonat az 1930-as években készült

Categories: Gazdaság, Slider