36 millió lejes vagyonzár az aradi húskirálynál

36 millió lejes vagyonzár az aradi húskirálynál

Az ügyészség, biztosítékként, 36 millió lej értékű vagyonzárt rendelt el az adócsalással vádolt Viorel Lazărnál, a korábban szebb napokat is megélt Lazăr&Söhne kft. és L&Fleisch kft. ügyvezető igazgatójánál. A vagyonzár ingatlanokat és bankszámlákat érint. Az ANAF, mint vesztes, felperesként szállt be a perbe, hisz neki kell bevasalnia az elcsalt összeget.
A vádlott szabadlábon védekezhet.
Amint azt az Aradi Nap 2017 májusában, az eljárás megkezdésekor megírta, az ügyészek állítják, hogy az említett két cég által Németországba vágóhídi hentesmunkára kiküldött dolgozok hivatalosan a romániai minimálbért kapták, ám bankkártyájukra ennél nagyobb összeget utaltak, euróban. A különbség után pedig a munkáltató nem fizette be a járulékokat.
A német hatóságok, az ügyészek írásos megkeresésére azt válaszolták, hogy a két vállalkozás profitadón kívül más járulékot nem fizetett be. Korábban Lazăr az aradon.ro-nak mutatott egy okmányt, miszerint a két állam között érvényben lévő, a kettős adózást elkerülő egyezmény alapján nem is kellett fizessen. Más kérdés, hogy az üzletember a kint dolgozók után valóban fizetett járulékokat a minimálbér után Romániában, de az euróban juttatott bérkiegészítésért már egyik államban sem.

(irházi)

Categories: Gazdaság, Slider