Fortyogó hangulat a polgármester irodájában [VIDEÓ]

Fortyogó hangulat a polgármester irodájában [VIDEÓ]

A megoldandó, váratlanul kitört plakátháború miatt forró volt a levegő ma délben Gheorghe Falcă irodájában, ahova összetrombitálta a közrendészeti bizottság ülését, ám amikor a döntések meghozatalát követően behívta a sajtót, a csendőrség képviselője ki akart vonulni. Gheorghe Falcă azonban nem engedte, mondván, az ülésnek nincs vége, ez pedig az ő irodája. A plakát- és baner-háború, amint arról beszámoltunk, tegnap tört ki, a lényeg, hogy a rendőrség és csendőrség nem állt a helyi rendőrség mellé, amikor azok leszedették volna Victor Ponta illegálisan kihelyezett reklámjait az UTA-téren.
A mai ülésen a felek megegyeztek, a rendőrség, csendőrség pedig aláírta és tudomásul vette, hogy ma estétől kezdődően eltávolíttatják az engedély nélkül kitett választási kampányanyagokat, függetlenül attól, hogy azon ki szerepel. Az iratot ma Falcă a kamerák előtt adta át az érintetteknek. Így kell eltűnjön a Városházával szemközti épületről Ponta és Iohannis banere. Persze, a „drákói szigor” kimondottan Ponta kampányát sújtja, a Iohannist támogató ACL ugyanis időben megszerezte a legjobb helyeket, például, a fedett villamosmegállókat. Amelyeknek száma, pont most 30-cal fog megnövekedni Aradon. Victor Pontának kevés legálisan használható helye maradt, s azzal, hogy a villanyoszlopok is sorra kerülnek, eléggé kiszóródik a városból.
A közrendészeti bizottság ülésével egyidőben a szomszédos prefektúrán is gyűlés volt, mivel tetszik vagy sem, a csendőrség, rendőrség kénytelen betartatni a törvényt, várhatóan nem mernek szemet hunyni az illegális plakátok előtt, és teljesítik kötelességüket.
Gheorghe Falcă irodájában az Aradi Nap is filmezett, itt tekinthető meg:

 

Categories: Aktuális, Slider