Újabb zsák közpénz kerül tűzre

Újabb zsák közpénz kerül tűzre

A városi tanács december 5-i ülésének napirendjén szerepel a határozat-tervezet, amelynek alapján a megyeszékhely most épp 7,88 millió lejt tölt bele a CET H hőszolgáltató feneketlen zsebébe. Várhatóan a tervezetet a városatyák, politikai színezettől függetlenül megszavazzák, ellenkező esetben a primér hőenergiát gyártó CET kénytelen karácsony előtt elzárni a csapot, s ezzel fűtés, meleg víz nélkül hagyva több ezer lakást.
Sajnos Arad egyre több millió lejjel kénytelen közpénzből finanszírozni a távfűtést a városban, miután a PSD-kormány, más városokkal ellentétben, Aradot egyetlen lejjel sem hajlandó támogatni. Arad PSD szenátorai, képviselői pedig az említett egy lejt sem képesek választókerületüknek megszerezni.
Arad távfűtése egy mókuskerék, a város csupán tűzolt. Harminc évvel a rendszerváltást követően sincs a megyeszékhelynek még középtávú stratégiája sem a hőveszteségek csökkentésére.
Az Aradi Nap információi szerint a „kinti” CET, amelyik előállítja a primér hőenergiát, egyik napról a másikra él, kiskanállal vásárolja a földgázt.

Categories: Aktuális, Slider