Kibuktak az iskola főkönyvelőjére: Aradon tüntettek

Kibuktak az iskola főkönyvelőjére: Aradon tüntettek

Tüntetésileg a Fakerti Általános Iskola tanárainak, diákjainak, a szülőknek egy csoportja avatta ma fel az Arad Megyei Tanfelügyelőség új épületét: azért utaztak Aradra, hogy tiltakozzanak az oktatási intézmény főkönyvelőjének a padeagógusokkal szembeni, elfogadhatatlan viselkedése ellen, de azzal is gyanusítják, hogy magáncélra 20 ezer lejt használt fel az iskola költségvetéséből. Ezért követelik a lemondását.
A tiltakozókkal Pellegrini Miklós főtanfelügyelő helyettes tárgyalt. A news.ro-nak elmondta, a megbeszélés “következtetések nélkül, és a szülők által elvárt eredmény nélkül zárult”, ugyanakkor hozzátette, kérte a szülőket, a jövőben ne cipeljék a gyerekeket tiltakozó akcióikhoz, hisz nekik fogalmuk sincs a dolgok hátteréről.
A tanfelügyelőség megpróbál a továbbiakban is egyeztetni a felek között. Az érintett főkönyvelőt jogerős bírósági ítélet erősítette meg tisztségében – kirúgták, de pert nyert –, ezért nem hajlandó lemondani. A feszültség a tantestületben óriási, és már az oktatás rovására megy.
Állítólag a szülők, pedagógusok folytatják tiltakozó akciójukat, és dokumentumokat hoznak a tanfelügyelőségre a főkönyvelő visszaéléseinek bizonyítására.

Fotó: news.ro

Categories: Aktuális, Slider