Gyula-Arad Kézfogások [FRISSÍTETT]

Gyula-Arad Kézfogások [FRISSÍTETT]

Közös tanácsülést tartaottak ma Arad és Gyula képviselői. A megbeszélés elején dr. Görgényi Ernő gyulai polgármester, házigazda köszöntötte a jelen lévő tanácsosokat, intézményvezetőket és a civil szervezetek képviselőit, majd átadta a szót Bognár Levente aradi alpolgármesternek.
A szekcióüléseken közös uniós pályázatokról, együttmüködésről tárgyaltak kultúra, sport és városkertészet terén, de szó esett közös óvodai közös programokról stb.
A nap további részében aradi részéről Bognár Levente alpolgármester, gyulai részről dr. Görgényi Ernő, valamint a helyi civil szervezetek koszorúkat helyeztek el Erkel Ferenc Emlékházánál.
Ezt követően művészeti tanácskozásra került sor az Erkel Ferenc Művelődési Központban. Előadást tartott dr. Németh Csaba levéltáros, dr. Elek Tibor, a Gyulai Várszínház újonnan kinevezett igazagatója, Fekete Károly, a Kölcsey Egyesület alelnöke és Kaszoni László az Aradi Állami Filharmónia zenésze.
A Kézfogások program a Vigadóban koncerttel zárult. Fellépett az Erkel Ferenc Zeneiskola (Gyula), a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar, az István Király Operakórus Budapestről és nem utolsó sorban az aradi filharmónia.

Bognár Levente koszorúz

Koncert a Vigadóban

Categories: Aktuális, Slider