Két előadás Jávor Pálról, filmvetítés

Két előadás Jávor Pálról, filmvetítés

A 115 éve Aradon született Jávor Pál tiszteletére az Arta moziban két filmjét vetítik a kiváló színművésznek. Az elsőre (Halálos tavasz) ma, csütörtökön került sor, a másodikra (Tóparti látomás) pénteken 19.00 órától.
A mai vetítést megelőzően először Bognár Levente alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Feiszt György történész, főként Jávor Pál szombathelyi éveiről beszélt, ezt követően pedig Puskel Péter aradi helytörténész igyekezett rávilágítani a sztár mögötti emberre, számtalan anekdotával, érdekes pletykákkal, családi, színházi kulisszatitkokkal színesítve előadását.
Amint azt Bognár Levente elmondta, Jávor Pál mellett Aradot és Szombathelyt összeköti a kulturális városokat tömörítő AVEC is, nem véletlen, hogy a magyarországi városból jelen volt még Novák Edina, az Agora Kulturális Központ marketingvezetője, Mayer Rudolf mozgókép szakági vezető, Gyűrűs Ferenc műszaki csoportvezető.
Jelen volt még, többek között Faragó Péter parlamenti képviselő, az előadásokat szervező városi kulturális központ (CMCA) részéről Ramona Creţu aligazgató és több munkatársa.
Arad alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy jövőre, Jávor Pál születésnapján már virágot helyezhetünk el a szülőházánál, Puskel Péter pedig javasolta, hogy amennyiben az Aradi Kamaraszínház megkapja a Bohus Palotában egykoron működött Apolló mozi (most Studio) termét, azt Jávor Pálról nevezzék el.

Puskel Péter, Feiszt György

Categories: Aktuális, Slider