Szemétbuli: megy Konstanca, érkezik Temesvár

Szemétbuli: megy Konstanca, érkezik Temesvár

Mivel Arad megyében nincs tőkeerős, tapasztalattal rendelkező hulladékgazdálkodási vállalat, a térség nyitott játéktér a más megyékből érkező szolgáltatóknak. A megye hulladékgazdálkodási térképét teljesen átrajzoló új rendszer – sokmilliós uniós projekt keretében – első szerződését ma Sergiu Bîlcea megyei alelnök írta alá, s ennek alapján kb. fél év múlva a megyeszékhelyen, Nagylakon, Pécskán, Kürtösön és további 20 környező településen a temesvári RETIM gyűjti, szállítja majd a szemetet. Vagyis a megyeszékhely búcsút int a konstancai Polarisnak.
A szerződés aláírásán jelen volt még, többek között Iustin Cionca megyei elnök, Adrian Ţolea, a megyei hulladékgazdálkodási egyesület (ADI-SIGD) elnöke, valamint az értintett települések polgármestereinek zöme.
Az új, övezetekre osztott hulladékgyűjtési rendszer talpra állításában Arad országos élenjáró. A szerződés aláírásakor elhangzott, vidéken 2,62 lej/fő/hónap, a megyeszékhelyen 7,02 lej/fő/hónap lesz a díjszabás a Polaris távozását követően, legalábbis a RETIM által kiszolgált településeken.

Fotó: illusztráció

Categories: Gazdaság, Slider