Egy dísz-tanácsossal kevesebb

Egy dísz-tanácsossal kevesebb

Benyújtotta lemondását Giovanni Strona, a városi testület liberális (PNL) tanácsosa, akit csak azért választottak meg a pártlistán, mert Gheorghe Falcă bejutó helyre rakta. Hogy minek kellett a városi tanácsba az aradi Goldiş Egyetem immáron negyedéves orvostan hallgatója, akinek gyakorlatilag fogalma sincs egy romániai város működésének zegzugairól, kivonja magát annak hétköznapjaiból, talány.
A 2016-os kampányban egyébként Strona tökéletesen érzékeltette kapcsolatát Araddal: zászlajára a Arad Click mobil-applikáció kifejlesztését tűzte a turisták idecsalogatására. Mert más problémája nincs is a megyeszékhelynek.
A lényeg, hogy a 2016-os helyhatósági választások előtt a polgármester a “civil szférából” is akart tanácsosokat, és Strona lett az egyik befutó. Igaz, hogy emiatt sisteregtek is a PNL-ben, de ez már őket fűrészelte.
Giovanni Strona az egy év tanácsosi ténykedése alatt sikeresen láthatatlanná tette magát a testületben, emelte a kezét, amikor intettek, hisz román tudása ahhoz kevés, hogy megértse a vitákat.
Mandátumának megszünését a tanács július 10-i ülésén fogják megszavazni. Helyét a lista következő helyezettje, Arsenie Handra veszi át.
Idén, Adrian Barbeş (május) és Gianina Pistru (június) után ő a harmadik távozó PNL-tanácsos.

Fotó: Facebook

Categories: Aktuális, Slider