Aradi sikerek a szenior úszók országos bajnokságán

Aradi sikerek a szenior úszók országos bajnokságán

Múlt hét végén, Târgoviştén tartották meg a Szenior Úszók Országos Bajnokságát. A szenior úszóversenyeken részt vehet minden, 25. életévét betöltött személy. Aradiak már részt vettek ilyen megmérettetésen mint egyéni versenyzők. Most, első alkalommal, az Aradi Városi Sportklub (CSM Arad) színeiben versenyeztek. Ez azt jelenti, hogy a szenior csoportot hivatalosan is bejegyezték a Román Úszószövetségnél, és mint leigazolt sportolók versenyeznek! Nem is rosszul!
Lipták Márton országos bajnok 200 m vegyesen és 400 m gyorson mindkettőnél új országos csúccsal, ezüst 50 m mellen.
Nagy Csaba bronyérmes 50 m pillangón.
Stertl Cristian országos bajnok 50 és 100 m gyorson, 50 m pillangón új országos csúcsokkal, valamint 100 m mellen.
Botezatu Honoriu országos bajnok 50 és 100 m haton, 50 m pillangón új országos csúcsokkal, valamint bronzérem 50 m gyorson.
Pintican Cristian országos bajnok 100 m háton, ezüstérmes 50 m háton, 50 és 100 m gyorson.
Rusu Norbert bronzérmes 100 m mellen és 400 m gyorson.
Damian Romeo negzedik helyezett lett 400 m gyorson, Mladin Cristian ötödikként ért falat 100 m háton, 200 m vegyesen és 400 m gyorson.
Országos bajnoki címet nyert új országos csúccsal a 4×50 m gyors válltó Nagy Csaba, Stertl C., Pintican C., Botezatu H. felállásban, valamint a 4×50 m vegyes váltó Botezatu H., Lipták Márton, Stertl C., Pintican C. összetételben. Bronzérmes lett a 4×50 m vegyes váltó Nagy Csaba, Mladin C., Damian R., Rusu N. felállásban.
Érdekességként megjegyzendő, hogy a legidősebb férfi úszó 88, míg a hölgyeknél 75 éves volt.
A verseny jó megmérettetésnek számított az augusztusi budapesti Szenior Úszó Világbajnokság előtt, ahol még több aradi versenyző is rajthoz áll!

Lipták Márton

Categories: Slider, Sport