Újabb díj a Kamaraszínháznak

Újabb díj a Kamaraszínháznak

Idén 29-ik alkalommal rendezték meg Kisvárdán a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját, huszonöt társulat huszonhárom produkciójának bemutatásával, július 16. és 24. között.
Az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a Maszk Egyesület közös produkciójában létrejött Tündéri című minimál-szürreál musical az Emberi Erőforrások Minisztériumának díját: „A zsűri különdíját” nyerte a határon túli színházak seregszemléjén.
A fesztiválon a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház, a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a marosvásárhelyi Spectrum Színház, az Újvidéki Színház, a budapesti Nemzeti Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, az ExperiDance Tánctársulat, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Turay Ida Színház, az Aradi Kamaraszínház, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, a Kézdivásárhelyi Városi Színház, a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház, a budapesti Játékszín önálló, valamint a Komáromi Jókai Színház és a kassai Thália Színház, illetve a Békéscsabai Jókai Színház és a MASZK Egyesület közös produkcióit láthatta a közönség.
Az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület közös produkciója Theo Herghelegiu Tündéri című román kortárs drámájának alapszituációja két férfi evilág és túlvilág közti egyensúlyozása. Az előadás szereplői Harsányi Attila, Tege Antal és Éder Enikő, zenéjét Éder Enikő és Borsos Pál szerezte, rendezője Tapasztó Ernő. A Tündéri című előadás romániai fesztiválokon megnyerte a Legjobb Színpadi Zene díját (Atelier Fesztivál, Nagybánya) és a Legjobb Rendezés díját is („Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztivál, Piteşti).

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Aktuális, Slider