Profi bűnbanda bukott le: széfekre, luxusingatlanokra utaztak

Profi bűnbanda bukott le: széfekre, luxusingatlanokra utaztak

A rendőrség szervezett bűnözés elleni csoportja (DIICOT) ma Arad és Temes megyében 45 lakásban tartott házkutatást, hogy felgöngyölítse azt a bűnbandát, amelyik éveken át profi módon megszervezve hajtotta végre rablásait.
A csoport kizárólag olyan luxuslakásokra, házakra, cégekre, fogadóirodákra stb. szakosodott, ahol sejtették, hogy széfben vagy csak elrejtve, nagy mennyiségű készpénzt, ékszert őriznek. Állítólag, pár tíz- vagy százezer eurós zsákmány reménye alatt nem is fogtak neki a szervezésnek. Amelyik, a DIICOT közleménye szerint rendkívül alaposnak bizonyult: hosszú ideig figyelték a kiszemelt helyszínt, szomszédokat kérdezgettek a lakók szokásairól, külföldi, vagy hamis rendszámú gépkocsikat használtak. A betöréskor pedig kikapcsolták a riasztót, elvitték a felvételeket őrző adatbázist, szinte semmi nyomot nem hagytak maguk után, sőt, rendszeresen poroltókkal szórták le a helyszínt. De az is előfordult, hogy szomszédos lakásokból jutottak be.
Idén januárban temesvári, februárban aradi kölcsönpénztárakat (CAR) rámoltak ki, itt viszont majdnem rajtakapták őket, de sikerült elmenekülniük.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider