Utoljára ballagtak nyolcadikosok Kisperegen

Utoljára ballagtak nyolcadikosok Kisperegen

Szombaton délelőtt a Kisperegi Általános Iskolában is megtartották a tanévzárót. Az ünnepség a VIII. osztályosok ballagásával kezdődött. A végzős diákok utoljára még egyszer végigjárták a Kisperegi Általános Iskola osztályait, elbúcsúztak osztálytársaiktól. Ezután a ballagók a jelenlevő szülőkkel, tanárokkal és diákokkal együtt țtmentek a református templomba ahol Tóbiás Tibor György egy istentisztelet keretén belül áldásban részesítette a ballagókat.
Az ünnepség ezután az iskolában folytatódott, nyitó mozzanatként Rostás Bianka V. osztályos tanuló elszavalta Reményik Sándor: Templom és iskola című versét.
Kocsik Krisztina igazgatóasszony köszöntötte a jelenlevőket, Kovács Imre polgármestert és Tóbiás Tibor György tiszteletest. „Ez a mai nap ünnepnap és gyásznap is számunkra” – mondta Kocsik Krisztina igazgatónő. „Ünnepnap, mert elballagtak a nyolcadikosok de gyásznap, mert utoljára szólt a csengő a ballagóknak ebben az iskolában. A következő tanévtől Kisperegen megszűnik az általános iskolai oktatás, csak elemi oktatás lesz. Kocsik Krisztina igazgatóasszony elbúcsúzott a ballagóktól, és sok sikert kívánt nekik a közeledő vizsgákhoz.
Ezután Kovács Imre polgármester szólt a jelenlevőkhöz. Sok sikert kívánt a ballagóknak és kellemes vakációt a diákoknak és pedagógusoknak.
A ballagó diákokat Rostás Bianka búcsúztatta el a diákok nevében, majd a ballagók: Iantó Attila, Madarász Zsolti és Rostás Tibor búcsúztak el az iskolától, tanáraiktól. Kocsik Imre osztályfőnök is elköszönt a diákoktól és a kisperegi iskolától. „2001. szeptember 1-jén kezdtem itt a pályafutásomat, és a mai naplezárul ez az út a számomra itt, Kisperegen” – mondta Kocsik Imre majd kiosztotta az okleveleket és jutalomkönyveket.
Ezután Borsos Anett és Boldizsár Tünde tanítók jutalomban részesítették az elemi osztályos diákokat.
Az ünnepség záró mozzanataként Kocsik Krisztina lezárta a 2016-2017-es tanévet, és a szeptemberi találkozásig mindenkinek jó pihenést kívánt.
A legkisebbek is búcsúztak. A kisperegi óvodások Hajas Margit óvónő vezetésével megtartották évzáró ünnepségüket a kisperegi óvodában.
Az tanévzáró ünnepségek után következett a jól megérdemelt szórakozás. A kicsik az ünnepi műsor után az oviban buliztak, míg a nagyok este tartották meg a hagyományos bankettet az iskolában.
Kocsik Imre

111

Categories: Aktuális, Slider