Újraindul a Zöld Nyíl Arad és Gyorok között

Újraindul a Zöld Nyíl Arad és Gyorok között

Az Arad Megyei Tanács, a közlekedési vállalat, a Gyoroki Polgármesteri Hivatal, a megyei múzeum és a megyei kulturális központ együttműködésével június 18-től újra elindítják a régi hegyaljai villamost, a Zöld Nyilat. Cél: a turizmus fellendítése, a programajánlat bővülése.
A villamos – amelyet a felújításkor, érdekes módon nem zöldre, hanem szürkére festettek – minden vasárnap reggel 10.00 órakor indul a mikelakai híd lábától, a Kauflanddal szembeni megállóból (Maximilian).
Jegyigénylés kizárólag online a www.sageataverde.ro honlapon, az oda-vissza út és a program 20 lej/fő.
A villamos menetben, több megállóban hosszabban időzik, itt a helybeliek folklórműsorral kedveskednek az utasoknak. Gyorokon az első megálló a depónál lesz, itt az utasok megtekinthetik a régi villamosokat, a múzeumot, bort kóstolhatnak.
Ezt követően még egy megállót utaznak Gyorok központjáig, itt meglátogatják a bormúzeumot. Utána szabad program – pl. strandolás a gyoroki tónál –, visszafele mindenki maga dönti el, melyik menetrend szerinti villamossal indul Aradra.
Az utasok maximális száma 30.
Az biztos, hogy június 18-tól három egymást követő vasárnap lehet a Zöld Nyíllal utazni, ezt követően levonják a tapasztalatokat, s nem zárják ki, hogy szombatra teszik a kiránsulás napját.
A régi hegyaljai villamos a nyári szezonban közlekedik csak.

Lenne még mit felújítani

Categories: Életstílus, Slider