Exkluzív tudósítás Brüsszelből az Aradi Napnak: pécskai küldöttség a testvértelepülésen

Exkluzív tudósítás Brüsszelből az Aradi Napnak: pécskai küldöttség a testvértelepülésen

Április 28-án reggel népes küldöttség indult el Pécskáról Brüsszelbe, hogy közösen ünnepeljék a testvértelepülési szerződés negyed évszázadát. A küldöttséget Antal Péter polgármester vezette.
A hivatalos megbeszélés Pécska, és a brüsszeli testvértelepülés, Woluwe-Saint Pierre (ez Brüsszel egyik kerülete) között pénteken este volt, utána állófogadást szerveztek a polgármesteri hivatalban. A pécskai küldöttség a szombatot városnézéssel töltötte. Vasárnap, május 1-jén 10-18 óra között szervezték a Terveuren sugárúton a kerület ünnepét. Természetesen, kiemelt helyet kapott a pécskai sátor. A Păstrătorii Tradiţiei, a Búzavirág és Romaflores több alkalommal is színpadra lépett.
A standon a Pro Pir Kult Egyesület tornyai és pécskai hagyományos tárgyakat, eszközöket állított ki, de persze nem hiányzott a pécskai kenyér, a szalonna, vagy a pirospaprikás zsíroskenyér sem, amely persze abszolút kuriózumnak számított Brüsszelben.
16.00 órakor ünnepi pillanat keretében bemutatták a pécskai delegáció által vitt kétnyelvű táblát a 25 éve tartó együttműködés tiszteletére. Antal Péter pécskai és Benoît Cerexhe Woluwe-Saint Pierre polgármestere a további kapcsolatok fejlesztésének reményét fejezték ki és koccintottak.
Serge de Patoul nemzetközi kapcsolatokért felelős, Brüsszel Városi Tanácsának tagja, egykori alpolgármestere a zöld és előkelő Woluwe-Saint-Pierre negyednek, Pécska díszpolgára volt a házigazda. Nagyon sokan megcsodálták a standunkat, kóstoltak.
A táncok ideje alatt megállt a forgalom, annyian összegyűltek.

Sinka Pál
tudósítása Brüsszelből az Aradi Napnak

451

Categories: Aktuális, Slider