A holló fehér köpenyben sem vájja ki a másik holló szemét

A holló fehér köpenyben sem vájja ki a másik holló szemét

Országos hírnevet szerző botrányt sepert ma a szőnyeg alá az Arad Megyei Kórház, bebizonyítva, hogy szakmán belül az orvosok továbbra sem “vájják ki egyás szemét”. A panaszok, feljelentések nyomán, miszerint a megyei kórház gyermekosztályán rendszeres a túlzsúfoltság, a nemtörődömség, a betegek semmibe vétele stb., a kórház etikai és fegyelmi bizottsága, lezárva a belső vizsgálatot, ma meghozta a határozatát.
Carmen Lucuţa, a megyei kórház ideiglenes vezetője mindössze fegyelmi megróvásban részesítette dr. Dana Opreát, a gyermekosztály fertőző részlegének vezetőjét, s nagyjából ez volt a “legkeményebb”, kiosztott büntetés. Miután a megyében is terjedő kanyaró járvány az elmúlt hónapokban elképesztő problémákat okozott szülőknek, gyermekeknek.
Az igazgatói határozat többi pontja enyhén szólva is röhejes, és nem oldja meg a gondokat: “mindent megtesznek”, hogy kiírják a megüresedett állásokat, majd plusz személyzetet küldenek a gyermekosztályra, a sürgősségi rendelésen szolgálatos gyermekorvossal egyeztetve utalják be a betegeket, növelik a járóbeteg szolgálat hatékonyságát a 8-20 óra közötti program betartásával.
Aki belegondol a fent sorolt “intézkedésekbe”, rájön, mekkora emberi problémák szövik át az aradi egészségügyet.

Fotó: megyei kórház

Categories: Aktuális, Slider