Istenem, köszönöm az édesanyámat!

Istenem, köszönöm az édesanyámat!

Május első vasárnapját Pécskán is az édesanyáknak szenteltük, mint a világ számos pontján. A Pécskai Római Katolikus Egyháztanács és a Pécskai Rózsafűzér Társulat kezdeményezésére, harmadik éve a templomban anyák napi ünnepséget szervezünk a Pécskai 2-es Számú Általános Iskola magyar tagozatának közreműködésével.
Égi édesanyánk, Szűz Mária tisztelete sem maradhatott el, a szentmise előtt megtartották a rózsafüzér koszorúk titokcseréjét, majd a misét követte az iskolások ünnepi verses összeállítása.
Előkészítő osztálytól a nyolcadikosokig sok gyermek készült édesanyja, nagymamája tiszteletére klasszikus és kortárs költőktől néhány verssorral, a versek közé ékelve négy kedves dalt, amit közösen énekeltek. A gyermekek felkészítéséről a tanítók, valamint a vallás- és magyar szakos tanárnők gondoskodtak.
Megható volt a zárójelenet, amikor minden jelenlévő gyermek egy szál piros szegfűt adott át édesanyjának. Sok szem örömkönnytől ragyogott.
Az ünneplés a már szintén hagyománnyá vált templom előtti agapéval folytatódott, ugyanis a szervezők jóvoltából házi sütemény, kalács, üdítő várta a templomból kilépőket, a gyermekek nagy örömére. Bár egy kis eső közbeszólt, az ünnepi hangulaton semmit sem változtatott.
A jó Isten fizesse meg minden szervezőnek és jó szándékú segítőnek az anyák napi ünnephez való hozzájárulását!

Köles Katalin

Fotók: Sinka Pál

Categories: Életstílus, Slider