Vári Éva Rose című monodrámája az Aradi Kamaraszínházban

Vári Éva Rose című monodrámája az Aradi Kamaraszínházban

Rose2Pénteken, Április 4-én 17.00 és 20.00 óráról a nagyszínház stúdiótermében Vári Éva felejthetetlen alakítását, a Budapesten hatalmas sikerrel játszott Rose című monodrámát tekinthetik meg az Aradi Kamaraszínház nézői.
Martin Sherman monodrámája Rose életén keresztül éles rajzú portrét tár elénk a 20. századról is, amelyben minden megváltozott, kivéve az erőszakot, iróniával, nevetve azonban a legsúlyosabb helyzet is könnyebben elviselhető.
„Az ember egy hétig üldögél egy fapadon, nevet, sír, vitatkozik, és közben emlékezik a halottakra, sokat eszik, sokat fecseg, végül egész belesajdul a feneke, és mindez arra való, hogy emlékeztessen bennünket: egyazon néphez, fajhoz és kultúrához tartozunk, amely kultúrának a lényege a sajgó fenék, a panaszkodás, a heves vita, a nyughatatlan elme, a menekülő elme és az atomként fölrobbanó elme, bár az atomot még most sem értem, de hát megváltoztatta az elmúlt századot, azóta nem olyan a világ, mint azelőtt volt.”
ROSE végigélte a XX.század borzalmait, a háborút, a varsói gettót, az Exodus utasainak kálváriáját, eltemette és meggyászolta a családját, a férjét es gyerekét.
A gyász az emlékezés ideje, de Rose nem szívesen emlékszik: Túl sokat élt,túl sokat látott. Szeretne megszabadulni a fejében élő képektől-ezért elmeséli, megosztja velünk élete fontos pillanatait; Minden fájdalmat, örömet es szerelmet. Humorral átszőtt, szívet melengető meséje megkapó jiddis Odüsszeia, amely élni akarásról, bölcsességről és emberi hitről tanúskodik.
A Rose ősbemutatója 1999-ben volt a londoni Nemzeti Színházban.
A 17.00 órai előadásra a Kedvezményes Teljes, illetve Kedvezményes Kamaraszínházi, valamint a Diákbérletek érvényesek, a 20.00 órai előadásra a felnőtt teljes bérletek, valamint a meghívók érvényesek. Jegyek egy órával a 17.00 órai előadás előtt a nagyszínházban kaphatók, valamint a 0755/04–52–00-es telefonszámon rendelhetők.
Az Aradi Kamaraszínház ezúton is tájékoztatja a nézőket, hogy az esti előadásra minden jegy elkelt.

Categories: Életstílus