Anyák napi nótagála Pécskán

Anyák napi nótagála Pécskán

Bokor János Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett előadóművész egy nótájával vette kezdetét vasárnap délután a Pécskai Doru Ioan Petescu Művelődési Házban a III. Anyák napi magyarnóta gála.
Többek szerint az idei volt a legsikeresebb az eddigi kiadások közül, hiszen a termet megtöltő közönség végigtapsolta az előadást.
A megye számos településéről, Temes megyéből és Magyarországról érkezett nézőket Baltă Tajcs Tünde főszervező üdvözölte a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület (PKHE) nevében, majd átadta a szót Antal Péter polgármesternek, aki köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat, illetve a testvérváros Battonya polgármesterét és alpolgármesterét, valamint a Szabolcsveresmartról ideutazott népes csapatot.
Ezt követően Pölös János vezényelte le a műsort a tőle megszokott szórakoztató módon.
Elsőként a Temesvári Rádió hallgatói által már ismert Fall Ilona lépett színpadra, őt Kádár Gergő és Kádár Zsuzsa követte Záhonyból, utóbbi a pécskai esemény társszervezője.
Először lépett fel Pécskán Palojtay Érsek Ágnes, majd Bokor János szórakoztatta egy nótacsokorral a közönséget. A szünet előtt a két művész együtt adott elő pár ismert dalt.

A nótagála második részét a PKHE Aranykalász néptánccsoportja nyitotta meg, akikhez Baltă Tajcs Tünde is csatlakozott egy tánc erejéig, majd pedig énekelt, miközben a zenét a tánccsoport művészeti vezetője, Makra András vezette szegedi Sámli zenekar szolgáltatta, Baltă Tajcs Péterrel kiegészülve, aki hegedűn játszott.
A tánccsoport nyolc fiatal táncosát nagy sikert arató műsoruk után külön-külön is bemutatták.
Baltă Tajcs Hanna idén is a nagymamája, Tajcs Anna által írt verssel köszöntötte édesanyját és minden anyát.
A fellépők sora Gáspár Annival, a pécskai közönség által először láthatott Szigeti Ferenccel, Foki Veronikával és Jenei Gáborral zárult. Utóbbi két művész közösen fergeteges operettműsort adott elő, látványos táncelemekkel kiegészítve.
A több mint három órás előadás végén valamennyi fellépő újra a színpadra lépett és közösen énekeltek, táncoltak.

Sinka Pál

Foki Veronika, Jenei Gábor

Szigeti Ferenc

Categories: Életstílus, Slider