Készüljenek: napokon belül elborítja Aradot az utcai szemét

Készüljenek: napokon belül elborítja Aradot az utcai szemét

A rendszerváltás óta egyszer sem fordult elő, hogy Arad utcai takarítás, szemételhordás nélkül maradjon. Ha nem is nyugati színvonalon, de a szolgáltatást korábban elnyerő Polaris Holding tisztességgel elvégezte a munkáját. Holnaptól azonban a teljes kilátástalanság köszön ránk, miután a városi tanács mai ülésén leszavazták a határozat-tervezetet, amelynek alapján a Községgazdálkodási Vállalatot (GCA) bízták volna meg ideiglenes a tevékenységgel. Pontosabban, nem volt meg a vagyoni ügyekhez szükséges kétharmada a PNL-RMDSZ koalíciónak.
A szocdemes (PSD) tanácsosok jogosan vetették fel, hogy az adósságban és a tönk szélén levegőért kapkodó GCA-nak sem eszközei, sem alkalmazottai nincsenek a feladat elvégzésére. De az is igaz, hogy a kiírt közbeszerzési pályázat fellebbezések miatt úszik a levegőben.
Más kérdés, hogy a városnak, ismerve a pályáztatási gondokat, már tavaly ki kellett volna írnia, nem utolsó pillanatban. A Polaris-szerződés március 31-én járt le.
Készüljenek: egyre nagyobb szemétrakások lesznek az utcai kukák alatt, ugyanakkor elmarad az utcaseprés is.
Az Aradi Nap úgy tudja, a háttérben kőkemény gazdasági háború dúl, hisz az utcai takarítás kivételesen jövedelmező szolgáltatás. Az érdekcsoportok pedig minden eszközt bevetnek.

(Fotó: ez csak a kezdet)

Categories: Aktuális, Slider