Félbevágott pipafüst – Berecz András a Kamaraszínházban

Félbevágott pipafüst – Berecz András a Kamaraszínházban

Április 25-én, kedden, 17 és 20 órától Berecz András mesemondó Félbevágott pipafüst című estjét láthatják az aradi nézők az Aradi Kamaraszínház bérleteiben, a Bábszínház termében.

„A mesék küzdelmet és irgalmat, vitézséget és becsületet tanítanak, igazszerelemre készítenek, vigasztalnak, jól felépített, tömör és tartalmas beszédre nevelnek. Ha a végtelen éjszakákon, és milliókon kipróbált népmesék kiforrott, tömörítő, képes gondolkozása vérré válik, a lényegre törő és lélekismerő beszédnek nyújt védelmet. Nagy szükség van rá ma, mikor sikeres a parádésan csomagolt üres beszéd. A mese tökéletes nyelvtanár. Nem szószátyár. Helyettesíteni, pótolni lehetetlen. Ezrek, tízezrek, élők és holtak közös munkája. Százezrek kacsintanak, gondolkoznak, sírnak benne. Időmunka. Mint a cseppkőbarlang, türelmesen építkezik, befelé”, vallja Berecz András a mesékről.

„Meséivel gondolkodtat, moralizál, keresi az igazságot. A mesék hallatán három út felé is indulhat a néző, a választás szabadsága a miénk. Az Ember szabadsága tükröződik bennük; emberi töprengéseink, amelyek csak a magányban kapnak felhangot. Hangosakat kacagunk a hallgatóság összeforrott közösségében, s közben elindulunk azon a belső úton, amelyben önmagunkat próbáljuk megkeresni; hogy a lelkünk ne legyen olyan egyedül!”, írja egyik előadását követően Faragó Laura.
A 17.00 órai előadásra a délutáni teljes bérletek, a diák- és tanárbérletek érvényesek.
A 20.00 órai előadásra az esti teljes bérletek és a meghívók érvényesek.
Az előadás helyszíne az Aradi Kamaraszínház (a Bábszínház épületében).
Jegyeket az akamara.ro@gmail.com e-mail címen, valamint a 0721265827-es telefonszámon lehet foglalni.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider