Arad-Pécs testvérvárosok: ma aláírták az idei szerződést

Arad-Pécs testvérvárosok: ma aláírták az idei szerződést

Bognár Levente, Arad alpolgármestere és Őri László, Pécs alpolgármestere ma, szerdán írta alá az idei kulturális együttműködést rögzítő dokumentumot, tájékoztatott a pecsma.hu portál. Bognár Levente az aláírás előtt azt is felelevenítette, mindig jó érzés számára Pécsre érkezni, s gyönyörű látvány, amikor a sztrádáról lejönnek, és feltárul a város tavaszi szépségében. Ezt már nem először élheti át, hiszen Pécs és Arad között 2003 óta partneri, 2008 óta testvérvárosi kapcsolat van.
“Ez a kapcsolat sokszínű, sokrétű, több területen átívelő élő együttműködést jelent – fűzte hozzá Őri László, Pécs alpolgármestere, aki azt is hangsúlyozta, nemcsak az intézmények, hanem a két város polgárai között is kialakult a jó kapcsolat. Pécs alpolgármestere azt is közölte, fontos, hogy az aradi fiatalokat is meg tudják szólítani, hiszen ezzel kiemelt nemzetpolitikai célt is tudnak szolgálni” – áll az internetes újság hírében.
Az együttműködés első eseménye, ahogy arról az Aradi Nap beszámolt, Siska-Szabó Hajnalka kiállításának mai megnyitása Baranya fővárosában, de 2017 következő hónapjaiban számtalan közös program lesz a két testvérvárosban.

(Fotó: pecsma.hu)

Categories: Életstílus, Slider