Pont Nőnapon takaróztak be az új szülészet tervpapírjaival

Pont Nőnapon takaróztak be az új szülészet tervpapírjaival

Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke vélhetően rémálmaiban sem gondolja, hogy a PSD-kormány azonnal rábólint, és az aradi szocdem szenátorok, képviselők térdig koptatják lábaikat, hogy végre megoldódjék a szülészet helyzete. A stratégiája viszont a lehető legjobb: pályázatokat nyújt be a kormánynak elementáris fejlesztésekre.
Ma a megyei tanácsnál Cionca szakmai megbeszélést hívott össze: az orvosok mondják meg, hol legyen az új szülészet-nőgyógyászat-koraszülési kórház. Jelen volt, többek között Corina Crişan, a megyei kórház ideiglenes igazgatója.
A többség javaslata szerint a megyei kórház udvarán, a gyermekosztály mögé kellene új épületet felhúzni. Hely van, pénz viszont semmi. A megyei tanács mai közleménye szerint a legelérhetőbb finanszírozási változat, hogy az Országos Beruházási Vállalatnál (CNI) teszik le a dokumentációt.
A szülészet-nőgyógyászat jelenlegi épületét a restitúciós törvény alapján az Aradi Zsidó Hitközség visszakapta, innen a kórháznak már rég költöznie kellett volna. A megyei tanácsnál a Ioţcu-érában a Vicenţiu Babeş (Kis Ernő) utcai, egykori árvaház, majd személyi igazolvány, útlevél-osztálynak helyt adó ingatlant szemelték ki a szülészetnek, de a terv végül dugába dőlt, főként szakmai okok miatt.

Categories: Aktuális, Slider