Aradon forgatott a Gasztroangyal: Borbély Zsolt Attila mesél róla

Aradon forgatott a Gasztroangyal: Borbély Zsolt Attila mesél róla

Borbély Zsolt Attila, minden túlzás nélküli aradi bor- és gasztróguru saját Facebook oldalán mesélt a közismert Gasztroangyal műsor aradi forgatásáról:

“A Gasztroangyal aradi forgatásán a rám háruló egyik feladat az volt, hogy készítsek padlizsánkrémet. Azt is megbeszéltük a stáb főszervezőjével, hogy ha netán mutatnék nekik mást is, akkor azt hozzam a Tulipánba, mert több helyszín nem fér már bele az idejükbe.
Készítettem háromféle padlizsánkrémet, erdélyit, (nagymamám-félét, sült paprikával), görögöset, oregánóval, fokhagymával, olívaolajjal, citrommal, joghurttal és kevés majonézzel, valamint arab stílusút, római köménnyel, tahinivel. Továbbá három olyan padlizsánételt, ahol a padlizsánt nem sütőben, tárcsán vagy netán parázson hőkezelik, mint a krém esetében, hanem olajban sütik.
Az egyik a klasszikus török joghurtos padlizsán volt „Fennsík-mártással”, kerti mentával, a másik egy mediterrán változat, amikor az olívaolajban pirosra sütött padlizsánkarikákat kapribogyóval, aszalt paradicsommal és érlelt, parmezán típusú sajttal szórjuk meg, végül a harmadik egy Aradon tanult recept továbbköltése volt, mely esetében az apró kockákra vágott és megpirított padlizsán lényegében a „aglio olio e peperoncino” klasszikus olasz mártással kerül összekeverésre.
Vittem némi helyi felvágottat (öcsémtől, apósomtól, Kiss Lajcsitól és Misik Endrétől) és kétféle sajtot is, frisset, aminek egyik részét őstermelői tökmagolajjal öntöttem le, másik részét „caprese” stílusban tálaltam, valamint érlelt juhsajtot érdekességképpen.
Amit a stáb meghagyott, azt a lelkes közönség a félkilencig tartó hangulatos baráti borozás közben fogyasztotta el.
Szép esténk volt!
Köszönet minden részvevőnek, legfőképpen Borbás Marcsinak és stábjának értékmentő és értékteremtő munkájukért!”

*****************
A stáb Kisiratoson is forgatott, ott a fő gasztrotéma a savanyúleves és a kemencében sült kenyér volt.

Categories: Életstílus, Slider