Útvesztő: teszteli a PSD-kormányt a megyei tanács

Útvesztő: teszteli a PSD-kormányt a megyei tanács

„Lesz körülbelül kilencezer pályázat, mi csak ötöt tettünk le most, kíváncsi vagyok, hogy a szocdemek mennyire támogatják Aradot. Benne van, hogy egy lejt sem kapunk megyei utak felújítására. Épp ezért most teszteljük a PSD-kormányt, hogy vajon hány kilométer megyei út felújítását fogja finanszírozni az országos program keretében” – mondta ma Sergiu Bîlcea, az Arad Megyei Tanács alelnöke.
Az öt útszakasz átlagos hossza 20 km, a tanács további két szakasszal szeretné megtoldani, az erre vonatkozó határozattervezetet a jövő héten terjesztik a plénum elé.

Az öt útszakasz:

Tőzmiske-Apáti-Alsóbarakony (Apateu)
Honctő (Gurahonţ)-Décs (Dieci)-Körösbökény (Buteni)
Nadab-Zaránd-Csigérszőllős (Seleuş)
Szentmárton-Simánd-Fazekasvarsánd-Erdőskerek (Caporal Alexa)
Barza (Bârsa)-Dézna-Menyháza

Az említett +kettő a Lippa-Sistaróc-Cuvejdia, valamint a Ternova-Tauc szakasz. Bîlcea nem rejtette véka alá, hogy a PSD aradi szenátorai, képviselői a kisujjukat sem mozdítják a megyéért. Arad megy az országos nagykasszába befizetett pénznek mindössze 55 százalékát látja vissza, miközben havasalföldi, moldvai megyék 100 százalék felett részesülnek a befizetésekből. Magyarán, a nyugat-romániai, erdélyi megyék tartják el a Kárpátokon-túliakat.
Az öt szakasz felújítására vonatkozó pályázatot a fejlesztési minisztériumnál tették le a PNDL-program keretében.

Categories: Gazdaság, Slider