Restitúció: németek-megyei tanács 0-1

Restitúció: németek-megyei tanács 0-1

Az Arad Megyei Tanács az elmúlt években minden kavicsot megmozgatott, hogy ne vesszítse el a Fábián Gábor utca (Şt. Cicio Pop) 13. sz. alatti ingatlant, amelyben évtizedek óta működik a megyei kórház felnőtt fertőző osztálya. Az országos restitúciós bizottság (CSR) most értesítette a megyei tanácsot, hogy véglegesen visszautasították a Német Demokrata Fórum (FDG) igénylését, e ezzel az épület a megye tulajdonába kerül. Tény, a fertőző osztály olyan katasztrofális állapotba süllyedt, hogy inkább szolgálta a fertőzést, mint a fertőzés elleni gyógyítást. Ennek oka a rossz törvény, amelynek alapján a kórházfenntartó megyei tanács nem költhet felújításra, amíg az épület nincs a tulajdonában.
2016-ban, a legsürgősebbekre 100 ezer lejt fordítottak, Iustin Cionca megyei elnök azonban most ígéri, hogy idén ennél sokkal többet költenek, elkészíttetik a felújítási terveket. És külön öröm számukra, hogy belátható időn belül nem kell új épületet keresni-felhúzni a fertőző osztály számára.
Ennek ellenére, a részleg, még felújítva is alkalmatlan lesz az európai egészségügyi követelményeknek, de az másik kérdés.

Categories: Aktuális, Slider