Az atléták Mészár Sándor fejét követelik

Az atléták Mészár Sándor fejét követelik

Az már szerdán, január 18-án, az UTA focicsapata tavaszi menetrendjének ismertetésén egyértelmű volt, hogy a Gloria stadion “elfoglalása” felbőszíti az Arad Megyei Atlétikai Egyesületet. A jóslat bevált, a testület a mai ülésén felháborodását fejezte ki, amiért a polgármesteri hivatal a fejük fölött döntött arról, hogy az első két forduló után az UTA hazai mérkőzéseit a Gloria pályán játssza le, s ennek érdekében március 31-ig a stadiont hitelesíteni akarják II. Ligás meccsekre, tájékoztatott a livearad.ro. Állítják, ezzel szétrombolják az aréna nemzetközi atlétikai viadalokra már korábban megszerzett jogosítványát.
Ioan Marconi elnök és Constantin Miclea alelnök főként azért dühös, mert, állításuk szerint a város meg sem kérdezte őket a focisták betelepítéséről, nem volt konzultáció a felek között. Ezért aztán most követelik, hogy Mészár Sándor, az UTA-projekt “atyja” mondjon le az Arad Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság elnöki tisztségéről, mert “neki minden aradi sportágat képviselnie kell”.
A hír nyilván Mészár Sándort meg sem lepi, ő már a szerdai sajtótájékoztatón éreztette, hogy az ügyből konfliktus kerekedik az atlétákkal.
A két atlétikai szakvezető emlékeztetett, hogy április 14-én, például, az UTA-Sepsi mérkőzés napján a stadionban zajlik a középiskolások megyék közti öt- és hétpróba versenye.

(Fotó: Mészár Sándor)

Categories: Slider, Sport