Polgárvédelmi gyakorlat a Maros-parton

Polgárvédelmi gyakorlat a Maros-parton

A Maros-menti gát áttörését fenyegető áradás esetén történő beavatkozást gyakorolták szerda délelőtt az uniós támogatásból megvalósuló ACHELOUS elnevezésű pályázat keretében Aradon.

A gyermekpark mögött megtartott beavatkozás 11 órakor kezdődött, ezt szirénákkal jelezték.

A gyakorlaton a városi katasztrófavédelmi bizottság, az Aradi Kockázati Központhoz tartozó nagylaki, ópálosi, pécskai, lippai és természetesen aradi önkéntes tűzoltóalakulatok, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a rohammentő-szolgálat (SMURD), a megyei mentőszolgálat, a Vöröskereszt aradi fiókja, a megyei rendőrség és csendőrség, a Helyi Rendőrség, a vízgazdálkodás, a városgazdálkodás és a közszállítási vállalat embereit, illetve felszereléseit vetették be, de bevonták az „Elena Ghiba Birta” Főgimnáziumot is.

A „Maros 2015” nevet viselő gyakorlat részeként csónakkal mentettek ki egy személyt a Marosból, egy másikat pedig a SMURD helikopterével szálítottak kórházba, miközben a környéket kiürítették ameddig az átszakadt gátat helyreállították.

Arad olasz, görög, bolgár, makedón, magyar és horvát partnerekkel közösen részesül EU-s támogatásban az áradások esetén történő polgárvédelmi beavatkozások fejlesztésére.

Categories: Aktuális, Slider