Aradi RMDSZ-kaland a Kárpátokon túl: György legyőzte Mónikát

Aradi RMDSZ-kaland a Kárpátokon túl: György legyőzte Mónikát

A parlamenti választásokon, a jelek szerint az aradi RMDSZ kiskedvence már mindörökké Dâmboviţa megye marad, hisz idén is ők álltak hadba a Kárpátokon túli megyében, ahol a magyar szó ritkább, mint a szúnyogháló. A képviselői lista éllovasa idén is Bölöni György volt, a szenátori lista élén pedig Wild Mónika mérettette meg magát. Sajnos, az aradi RMDSZ idén kevesebb voksot gyűjtött a tulipános nagykosár számára, mint négy évvel ezelőtt: a szenátori listára 200 (0,11%), a képviselőire viszont több, pontosan 214 voks (szintén 0,11) érkezett. Magyaroktól, megtáltosodott románoktól, nem tudni.
A 2012-es parlamenti választásokon egyébként az aradi kommandó a képviselői listára 232 szavazatot gyűjtött (0,12%), a szenátorira pedig, tessék megkapaszkodni, 456-ot (0,24%).
Lehet, hogy ha egy nappal a kampány előtt Wild Rita és Bölöni György bográcsossal tűzdelt magyar napot szervez Târgoviştén, kapnak legalább öt-ötszáz pecsétet.
De álljon itt a teljes lista:
Szenátus: Wild Rita Mónika, Gál Tibor, Czank Miklós, Halai Attila, Lőrincz István.
Képviselőház: Bölöni György, Andresz József, Sandu Krisztián, Orth József-Norbert, Andó Lászlo, Szabó Mihály, Vida Emília, Csillag Adrian, Hajas István.

(Fotó: Târgovişte)

Categories: Aktuális, Slider