Vége a szemétkedésnek: polgi megregulázta a szocdemeket

Vége a szemétkedésnek: polgi megregulázta a szocdemeket

A rendszerváltás óta ekkora szemétbotrány még sosem alakult ki Aradon. A pénteki  tanácsülésen az ellenzéki szocdemek (PSD) által megfúrt és elbukott határozat tervezet, miszerint ideiglenesen meghosszabbítanák a szerződést a Polaris Holdinggal – erről az Aradi Nap részletesen beszámolt – ma újra életre kelt. Már délelőtt PNL-aktivisták tüntettek és hordtak szemetes zsákokat a Városháza elé, jelezve, hogy az ellenzék fogja szemétbe fullasztani a várost, de a Polaris Holding szakszervezete is kivezényelt néhány alkalmazottat.
A lényeg, hogy Gheorghe Falcă polgármester Bukarestből  – ő a PNL országos kampányfőnöke, ezért alig fogjuk látni most Aradon – kézivezérléssel újabb rendkívüli tanácsülést trombitáltatott össze ma, szombat 14.00 órára, hogy megszavazzák a hulladékgazdálkodási szerződés meghosszabbítását a Polaris-szal. Hogy a PNL meg a polgi mivel szorongatta meg a PSD-t egyelőre nem tudni, tény viszont, hogy ma, harmadik nekifutásra a határozat tervezetet megszavazta az önkormányzat, beleértve a szocdemeket is.
Ami azt jelenti, hogy Aradon a szemetet, 48 hónapon keresztül, továbbra is a Polaris Holding viszi. Lilioara Stepănescu városi jegyző magára vállalta a szerződéshosszabbítás legalitását. Ami, információink szerint késélen táncol, ugyanis törvénytelen egy már meghosszabbított szerződést másodszorra is hosszabbítani. A Polaris Holding pedig korábban a nyolc éves koncesszió lejártát követően már részesült egy négy esztendős hosszabbításban.
Biztosra vehető, hogy az ügy ezzel nem zárult le.

(irházi)

Categories: Aktuális, Slider