Kiderül, ki a kolbászkirály Békéscsabán

Kiderül, ki a kolbászkirály Békéscsabán

A jubileumi, 20. Csabai Kolbászfesztiválon is a nemzetközi szárazkolbászverseny az egyik legjobban várt program. A versenyműveket a nevezők jó előre különrakják, dédelgetik, naponta ránéznek, hogy minőségi portékát adjanak le.  Aki megnyeri a szárazkolbászversenyt, méltán viselheti a kolbászkirály címet.
Mű- és természetes bélbe töltött szárazkolbászokkal lehet nevezni a versenyre. Húsüzemek, magánszemélyek, kolbászt árusításra vagy saját fogyasztásra készítők egyaránt jelentkezhetnek.
A versenyműveket október 24-25-én, 10-18 óra között adhatják le személyesen le a rendezvény helyszínén, a Békéscsabai Városi Sportcsarnok fesztiválirodájában.  Postai úton a következő címre lehet küldeni: Csabai Kolbászház, 5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1.
A minősítést a kolbászkészítésre vonatkozó szabványok, és a hagyományos házi szokások figyelembe vételével szakmai és médiazsűri végzi a Csabai Kolbászfesztivál nyitónapján, október 28-án a Rábai Miklós sátorban.
Az első díj 150 ezer forint + 100 000 forint értékű ajándék. A második díj: 100 000 forint plusz 75 ezer forint értékű ajándék, a harmadik 50 000 forint + 50 000 forint értékű ajándék. Több különdíjat is átadnak, az eredményhirdetést a fesztivál ünnepélyes megnyitója során, október 28-án, pénteken 18 órakor tartják a Mokry Sámuel sátor színpadán.
A csabai kolbász népszerűsítése, a hagyományok továbbéltetése céljából egy receptfüzet kiadását is tervezik. Ezért a jelentkezési lapon vagy a kolbász leadásával egyidőben átadhatják saját receptjüket. További információ:  +36 30 942 7655.

Vad Péter Sándor

Sajtó & Marketing
Csabai Kolbászfesztivál
www.facebook.com/kolbaszfesztival

Categories: Életstílus, Slider