Aradi a legnagyobb benzin-kiskirály

Aradi a legnagyobb benzin-kiskirály

Országos szinten, az idei első félév legjelentősebb és legdinamikusabban fejlődő magán üzemeanyag-kereskedő cége az aradi Samrt Diesel, adta hírül a zf.ro gazdasági szaklap. Emlékeztetőül: ebben a kategóriában nem szerepelnek a multik – OMV Petrom, Mol, Lukoil stb. –, amelyek forgalomban nyilvánvalóan fölötte állnak, hanem kizárólag a hazai “kicsiket” rangsorolják.
A Smart Diesel 2016 első félévében 317 millió lejes forgalmat ért el, ami 33,7 százalékkal nagyobb, mint 2015 hasonló időszakában. A siker indokaiként a cég vezetői a lapnak a növekvő keresletet, a cég nemzetközi terjeszkedését, a kiszállítási kapacitás növekedését, a szolgáltatási csomag bővítését jelölte meg.
A Smart Diesel többségi tulajdonosa a Transport Service Group, valamint magánszemélyek (Daniel Imbre, Ovidiu Andrieş, Petru Fărcaş, akik egyébként részvényesei a Transport Service Groupnak is).
Partnerszerződésekkel, Románián kívül a Smart Diesel benzinkutakkal rendelkezik, többek között Ausztriában, Csehországban, Belgiumban vagy Spanyolországban.

Categories: Gazdaság, Slider