Vadászok Fesztiválja Battán: Pécska kente és töltötte

Vadászok Fesztiválja Battán: Pécska kente és töltötte

Ion Micurescu battai polgármester, a fesztivál lelke-főszervezője, maga is vadász, vadásztársaság-vezető bizonyosan fellélegzett, amikor most vasárnap reggel megtudta, hogy Pécska vastagon besegít neki a vendégfogadásba. Mivel érthetően ötmillió szerveznivalója volt, örült, hogy Pécska kenyeres-felvágottas standdal, Constantin Traian Igaş, pécskai gyökerű szenátor révén pedig a „Polgármesterek sátránál” zsíroskenyérel, pofa pálinkával kínáltak válogatás nélkül mindenkit, aki arra sétált. A szenátor három segítője órákon át rendületlenül kente a zsíroskenyereket, Igaş pedig kínálta mellé a lét. És természetesen ott volt Antal Péter polgármester és Miodrag Stanoiov alpolgármester is, biztosítva a szükséges hátteret, fényesítve a város hírnevét.
A kilencedik alkalommal megrendezett fesztiválon kicsik-nagyok megtalálták a maguk szórakozását, óriási siker volt a hangulatos szálláshely-vendéglő fölötti dombon amúgy is a turisták rendelkezésére álló kaland- és élménypark.
Számtalan bográcsban rotyogott a vadhús, a megye vadászai – megkülönböztető öltözékben – jókat beszélgettek, meséltek érdeklődőnek vagy egymásnak. Kár, hogy a megye „nagy magyar vadászai” – pl. Sipos György, Erdős Bálint, Haász Tibor és sorolhatnám – hiányoztak.
A Vadászok Fesztiválja sajnos beállt az Arad megyei tematikus fesztiválok sorába: a mácsai Paradicsomfesztiválról a paradicsom, innen meg a vadhús hiányzott. Az említett, tucatnyi bogrács kivételével. A kilátógató helybeliek, vendégek százai természetesen csórékolbászért kellett sorba álljanak, ha enni akartak, mert szervezett módon pénzért mért vaddisznó- vagy szarvaspörkölt stb. nem volt. Pedig kötve hiszem, hogy a helybeli vadászok ne tudtak volna összedobni pár száz kiló alapanyagot, és akkor mindenki a lényeget fogyasztja.
És ha a helyi vagy megyei tanácsban látható PNL-PSD csörték alapján azt gondolnánk, hogy ezek a választottak két ülés között még csak nem is köszönnek egymásnak, merő tévedés. A fél PSD-vezérkar Igaş asztalainál falatozott, pálinkázott.
És ki hitte volna, de mosolyogva, vadászöltözékben megjelent Nicolae Ioţcu, a megyei tanács korrupció miatt levitézlett elnöke is. De jelen volt a mostani elnök, Nicolae Cionca, vagy Gheorghe Falcă polgármester.

(ij)

A pécskai stand

Igaş szenátor megkínálja a választókat

955

Készül a pörkölt

Meseasztal

A vadász segítsége, a sólyom

952

Nicolae Ioţcu

Categories: Életstílus, Slider