Diáktanács: az online oktatás fárasztó, nem hatékony, fenntarthatatlan

Diáktanács: az online oktatás fárasztó, nem hatékony, fenntarthatatlan

Még egy hét maradt a téli vakációból, és természetesen fellobbant a vita arról, hogy a diákok hol, milyen körülmények között térhetnének vissza az iskolapadokba.

“Január 11-én véget ér a téli vakáció, és az oktatási minisztérium bejelentése értelmében a diákoknak online kell folytatniuk a tanulást. Az Országos Diáktanács már novembertől, a tanítás fizikai jelenléttel járó felfüggesztésétől kezdődően folyamatosan kapcsolatban volt a tanulókkal. Kollégáink többsége azt mondta, hogy az online tanulás fárasztó, nem hatékony és hosszú távon nem fenntartható. Figyelembe véve, hogy közeledünk a vizsgák időszakához és a második félévhez, illetve, hogy az ország sok településén a fertőzöttségi arány 3 ezrelék alatt van, felkérjük az oktatási tárcát, hogy ismét decentralizálja a tanintézmények újranyitására vonatkozó döntést, a helyi fertőzöttségi arány függvényében, ugyanakkor pedig biztosítsa az egészségügyi kellékeket az órák biztonságos lefolyása érdekében” – áll a diáktanácsnak (CNE) az Agerpresnek elküldött hétfői közleményében.

A CNE ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy sok tanuló számára az online oktatás lemaradást jelentett, mivel a megfelelő készülék és internet hiányában képtelenek csatlakozni a tanórákhoz, emiatt szükséges számukra a tananyag bepótlása, és ehhez ki kell dolgozni a megfelelő tervet, ellenkező esetben hosszú távon a következmények “katasztrófálisak lesznek”, a “funkcionális analfabetizmus arányának növekedése várható”.

Categories: Aktuális, Slider